Ρονάλντο: «Και η Μπαρτσελόνα ξόδεψε τόσα, αλλά έχει να πάρει Champions League 5 χρόνια»

Δημοσιεύτηκε στις 30/07/2019    

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Marca αναφερόμενος στο λόγο που έφυγε από τη Ρεάλ, την ημερομηνία λήξης στην καριέρα του, τις βλέψεις του για το Champions League με τη Γιουβέντους, αλλά και τη σχέση ζωής του με τη Μαδρίτη.

«Ήθελα ένα έξτρα κίνητρο στην καριέρα μου μετά από όσα είχα κατακτήσει στη Ρεάλ. Ήθελα μια αλλαγή για να εκφραστώ μέσα από το ποδόσφαιρο, γιατί πιστεύω πως έχω ακόμη πολλά να προσφέρω. Έχω ακόμη μεγάλο κίνητρο και θέλω κι άλλους τίτλους. Χαίρομαι γιατί φέτος κατέκτησα τρεις με τη Γιουβέντους και την Πορτογαλία», τόνισε.

Όσο για το αν εξακολουθεί να θέλει να παίξει μέχρι τα 40 (και βάλε), όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του; «Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα νιώθω, το κίνητρο που θα έχω και δεν νομίζω πως έχει σημασία η ηλικία, αλλά η ψυχολογία. Ελπίζω να είμαι καλά μέχρι τα 40 και να συνεχίσω. Όμως όλα στη ζωή έχουν μια αρχή κι ένα τέλος και ο Κριστιάνο δεν θα είναι για πάντα. Πάντως ακόμη νιώθω ακμαίος για να διεκδικήσω τίτλους».

Σχετικά με τον υψηλό ανταγωνισμό για το Champions League δεν παρέλειψε να αφήσει μια μικρή αιχμή για την Μπαρτσελόνα. «Το Champions League μπορεί να το κατακτήσει μόνο μία ομάδα. Πόσα χρήματα, για παράδειγμα, έχει ξοδέψει την τελευταία πενταετία η Μπαρτσελόνα και δεν κατέκτησε τον τίτλο αυτόν; Δεν λειτουργεί όμως έτσι το πράγμα. Η Γιουβέντους ενισχύθηκε σημαντικά και θα διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες: από διασταυρώσεις, ομίλους, αντιπάλους, τραυματισμούς, τύχη, μομέντουμ… Όμως η Γιουβέντους έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τον τίτλο. Αν όχι φέτος, του χρόνου ή σε δύο χρόνια».

Τέλος, εξέφρασε την αγάπη του για τη Μαδρίτη. «Πέρασα εννιά χρόνια στη Μαδρίτη, η Ρεάλ έγινε μέρος της ζωής μου και έχτισα σχέσεις ζωής εδώ. Έχω ακόμη φίλους, επιχειρήσεις και σπίτι εδώ και έρχομαι συχνά. Δεν αποκλείω να ζήσω στη Μαδρίτη μετά το τέλος της καριέρας μου».

Πηγή: sport-fm.gr