Παναθηναϊκός: Σκέψεις για ένσταση αντικανονικής διακοπής του ντέρμπι!

Παναθηναϊκός: Σκέψεις για ένσταση αντικανονικής διακοπής του ντέρμπι!
Δημοσιεύτηκε στις 18/03/2019    

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού... ζυγίζουν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν και οδήγησαν στην απόφαση οριστικής διακοπής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και αναλόγως θα αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν ένσταση.

Την υπερασπιστική τους γραμμή για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ετοιμάζουν στον Παναθηναϊκό, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις αναφορικά με τις μετέπειτα κινήσεις τους.

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν μάλιστα, ότι υπάρχει σκέψη να κατατεθεί ένσταση για αντικανονική διακοπή του ματς.

Αυτό που αποφασίστηκε στην παρούσα φάση από τους «πράσινους» είναι ότι για να υπάρξει οριστική απόφαση όσον αφορά την κατάθεση ένστασης, θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που θα δίνουν πιθανότητες επιτυχίας

Σε αυτά εμπεριέχονται: το φύλλο αγώνα, η έκθεση της αστυνομίας, η εκκένωση του γηπέδου δίχως να υπάρχει σχετική απαίτηση από το διαιτητή, η μη τήρηση του χρονικού διαστήματος της μίας ώρας για να διαπιστωθεί εάν το ματς μπορούσε όντως να ξαναρχίσει, όπως ορίζει ο ΚΑΠ και γενικώς όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να έχουν νομικό «πάτημα».

Βόμβα Φριτς: «Το διέκοψα επειδή δεν συμφωνούσαν και οι δυο ομάδες να συνεχιστεί το παιχνίδι»!

Μπορεί από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» πρώτος ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Κώστας Καραπαππάς να είπε ότι επιθυμία τους ήταν να συνεχιστεί κανονικά το ντέρμπι, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει με βάση όσα έλεγε κι ο ίδιος ο Γερμανός ρέφερι λίγο πριν πάρει την οριστική απόφαση να διακόψει το παιχνίδι.

Εξάλλου άλλα ειπώθηκαν δημόσια από την πλευρά του Ολυμπιακού και άλλα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα ο Μάρκο Φριτς να πάρει τελικά την απόφαση να διακόψει το ματς, μιας και δεν υπήρχε συναίνεση από τους δύο αντιπάλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λοιπόν, αυτή η διάσταση... απόψεων ήταν που υποχρέωσε τον Γερμανό ρέφερι να μην συνεχίσει τελικά το ντέρμπι.

Όταν έγινε η διακοπή, ο Φριτς ήταν πολύ ολιγόλογος. Στη μίνι σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πήγαν τρεις εκπρόσωποι από κάθε ομάδα, από την πλευρά του Ολυμπιακού επικεφαλής ήταν ο Δημήτρης Αγραφιώτης, ο οποίος έκανε σαφές στους διαιτητές ότι δεν θέλουν να συνεχιστεί το παιχνίδι, επειδή έχουν εισπνεύσει χημικά οι "ερυθρόλευκοι", όπως έλεγε ακολούθως ο ίδιος ο Φριτς. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι επιθυμούσαν να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας.

Αν υπήρχε κοινή γραμμή από τις δύο ομάδες, τότε ο Γερμανός θα εξέταζε σοβαρά τη συνέχιση του αγώνα. Και το κατάλαβε περίπου 40 λεπτά μετά την διακοπή, στο 70ο λεπτό, ότι δεν είχε νόημα να περιμένει τη συμπλήρωση μιας ώρας, όπως είναι το περιθώριο που δίνει ο ΚΑΠ.

Η στάση του Ολυμπιακού, που δεν ήθελε να συνεχιστεί το ντέρμπι, φάνηκε καταλυτική για την οριστική απόφαση του Φριτς.

Έδινε εγγυήσεις η Αστυνομία!

Εδώ αξίζει να προσθέσουμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ότι πριν βγει στον αγωνιστικό χώρο ο Γερμανός διαιτητής για να επιβλέψει την κατάσταση, ο αστυνομικός διευθυντής είχε δώσει εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και πως σε εύλογο χρονικό διάστημα η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως! Όλα αυτά όμως, δεν στάθηκαν όπως φαίνεται ικανά για να πείσουν τον Φριτς.

Ήταν... διαβασμένος και είχε προειδοποιήσει για διακοπή ο Φριτς!

Στο σημείο αυτό έχει ενδιαφέρον να πούμε και κάτι άλλο. Ο Γερμανός ρέφερι ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί και τις συνθήκες που μπορεί να συναντούσε στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα ο Φριτς είχε δει τα "ερυθρόλευκα" πανό που βρίσκονταν στην κερκίδα και είχε προειδοποιήσει πως αν τα έκαιγαν κατά τη διάρκεια του ματς, θα το διέκοπτε!

«Δεν θέλω να χαλάσω το όνομά μου»

Σημειώνεται πάντως πως ο Φριτς δεν ήθελε να... μπλέξει περισσότερο και να «χαλάσει» το όνομά του στο ενδεχόμενο να υπήρχε νέο «ντου», αυτή τη φορά στον αγωνιστικό χώρο, αν συνεχιζόταν το ντέρμπι, καθώς δεν είχαν εκκενωθεί πλήρως οι εξέδρες.

Σκέφτηκε δε και το τι θα γραφόταν στην πατρίδα του και τον αντίκτυπο που αυτό θα  είχε στην καριέρα του, προτιμώντας τελικά να προφυλάξει και τον εαυτό του και την επαγγελματική υπόστασή του. Αυτό άλλωστε ήταν κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές, ότι δηλαδή δεν ήθελε να... λερώσει τη φήμη του. Και έτσι διέκοψε το παιχνίδι.

Καμία αναφορά σε βιαιοπραγία ή μαχαίρι

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε κάτι ακόμα σημαντικό. Αναφορικά με την επίθεση στον πάγο του Ολυμπιακού στο 3ο λεπτό της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες στο φύλλο αγώνα γίνεται λόγος μόνο για οπαδούς που "κινήθηκαν απειλητικά" κι όχι για βιαιοπραγίες ή ακόμη δε και για μαχαίρι, όπως αναφέρθηκε από πλευράς "ερυθρολεύκων", καθώς κάτι τέτοιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη της διαιτητικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα καταγράφηκαν κανονικά όσα ακολούθησαν και την εισβολή των οπαδών, αλλά και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τα χημικά τα οποία πέταξε η αστυνομία, χωρίς όμως πουθενά να γίνεται λόγος για βιαιοπραγία.

Επί της ουσίας λοιπόν έχουμε μία πλήρη ανατροπή δεδομένων, καθώς καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία του Ολυμπιακού ότι δήθεν ήθελε να συνεχιστεί ο αγώνας. Αντιθέτως οι Πειραιώτες επιδίωξαν να πάρουν το ματς στα χαρτιά, ώστε προφανώς να μη ρισκάρουν το ενδεχόμενο να ισοφαριστούν.

Πηγή: sdna.gr

 

TAGS

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός