Ο Λουντ και η απόφαση

Δημοσιεύτηκε στις 16/07/2018    

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ρόμπιν Λουντ που εξακολουθεί να ενδιαφέρει την ΑΕΚ. Παίρνει απόφαση ο Ουζουνίδης, θέλει ΑΕΚ ο ποδοσφαιριστής, αλλά έχει κι άλλες προτάσεις.

Την περίοδο που δραστηριοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό, ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος, απέκτησε δυνατές σχέσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση του Νίκλας Χουλτ, απαιτήθηκε εν τέλει η παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη προκειμένου να μην υπάρξει ναυάγιο, εντούτοις το πέρασμά του από τους Πράσινους του παρείχε το αβαντάζ της προσέγγισης.

Αυτό από μόνο του ένα έξτρα σημαντικό πλεονέκτημα για την ΑΕΚ στην περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτηση του Ρόμπιν Λουντ, το οποίο ασφαλώς ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο όταν τις προπονητικές τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Φιλανδός είναι ποδοσφαιριστής δοκιμασμένος στον ΠΑΟ, προσιτός οικονομικά, σε εξαιρετική ηλικία (25 ετών), εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του με σταθερότητα στην απόδοσή του από αγώνα σε αγώνα. Ποδοσφαιριστής με ικανότητες να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις της μεσαίας γραμμής, διατηρώντας την ίδια συνέπεια.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΒΑΣΚΑ

Η σύντροφος του Λουντ, η πανέμορφη Γιάννι Οβάσκα, με την οποία ο Φινλανδός μέσος ήλθε εις γάμου κοινωνία τον Ιούνιο του 2017, ζούσε τον επίγειο παράδεισό της στην Ελλάδα. Είναι ευτυχισμένη στην πατρίδα μας και η δική της γνώμη μετράει πάρα πολύ, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις Σκανδιναβών παικτών.

Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα: Παλαιότερα (και πριν έρθουν τα εκατομμύρια των Αράβων) με τον Μάρκους Μπεργκ και προσφάτως με τον Νίκλας Χουλτ (είχε ίσως και καλύτερες προτάσεις από το εξωτερικό, όμως η σύζυγος ήθελε να εξαντληθούν τα περιθώρια της Αθήνας).

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΧΟΥΛΤ

Ο Λουντ έχει άποψη για το περιβάλλον που συνάντησε στην ΑΕΚ ο Χουλτ, καθώς οι δυο τους εξακολουθούν να διατηρούν εκτός των γηπέδων τη φιλία που τους ένωνε. Ο Σουηδός είναι ενθουσιασμένος με το περιβάλλον που βρήκε στην «Ένωση» και έχει μεταφέρει τα όσα βιώνει με τον πλέον ελκυστικό τρόπο. Ήρθε σε μια ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια και παρέχει πλέον το κίνητρο του Champions League.

Ο χρόνος πάντως κύλησε υπέρ της ΑΕΚ, ο Λουντ έμεινε ελεύθερος και είναι δεδομένο ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή του στην Αθήνα. Δεν θα είναι δύσκολος διαπραγματευτής για την Ένωση, στην περίπτωση κατά την οποία εκείνη αποφασίσει ότι θα προχωρήσει από το στάδιο της προφορικής συζήτησης στην κατάθεση πρότασης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Ρόμπιν Λουντ παραμένει εντός του κιτρινόμαυρου κάδρου, καθώς σε σημαντικό βαθμό είναι θέμα απόφασης της ΑΕΚ το αν ο Φινλανδός θα συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του πρώην παίκτη του ΠΑΟ είχε τελευταία επαφή με άνθρωπο της ομάδας, ο οποίος του μετέφερε ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας η Ένωση θα έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην απόκτησή του ή όχι και θα τον ενημερώσει σχετικά.

Άλλωστε ο διεθνής μέσος έχει ήδη κάποιες προτάσεις στα χέρια του και πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του, προτού οι πόρτες αρχίσουν να κλείνουν. Θέλει ΑΕΚ και της δίνει χρόνο, αλλά κάποια στιγμή, το περιθώριο θα εξαντληθεί.

Πηγή: sport24.rg

TAGS

ΑΕΚ Λουντ