Μπάιερς Τζοσάια: Βάζει τα θεμέλια της καριέρας του στην Ελλάδα!

Μπάιερς Τζοσάια: Βάζει τα θεμέλια της καριέρας του στην Ελλάδα!
Δημοσιεύτηκε στις 10/03/2020    

Άφησε πίσω του την Αμερική και ήρθε στην χώρα μας με έναν και μοναδικό στόχο, στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν να μαζέψει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί, ώστε σιγά σιγά να χτίσει τη δική του καριέρα. Ο λόγος για τον Μπάιερς Τζοσάια της Κηφισιάς, ο οποίος έχοντας χαμηλά το κεφάλι, παλεύει καθημερινά για να βοηθήσει την ομάδα του και παράλληλα να ξεκινήσει τη δική του πορεία στο χώρο του βόλεϊ.

Γράφει η Μαρία Τσίχλα

Ο 23χρονος Αμερικανός κεντρικός που βλέπει τον κόσμο από τα 2,10 μέτρα γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1996 στο Σακραμέντο και εξ᾽ αρχής όλα έδειχναν ότι δεν θα μπορούσε να μην μπει στον κόσμο του αθλητισμού!

Οι βολεϊμπολίστες γονείς του και το πρωτάθλημα στο τένις

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Northridge στην Καλιφόρνια, όπου για αρκετά χρόνια αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στο τένις και στο βόλεϊ. Μάλιστα, είχε καταφέρει να αναδειχθεί και πρωταθλητής στο τένις, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε να παίρνει απότομα ύψος και έτσι στα 14 του αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του βόλεϊ.

Βέβαια, το μικρόβιο του... φιλέ βρισκόταν πάντα στην οικογένειά του, καθώς ο πατέρας του ήταν παίκτης και αργότερα προπονητής, ενώ και η μητέρα του αγωνιζόταν στην ομάδα του Πανεπιστημίου τους.

Παρόλα αυτά, όπως ο Μπάιερς δηλώνει το μοναδικό που έκαναν οι γονείς του και συνεχίζουν να κάνουν είναι να τον ενθαρρύνουν, χωρίς να προσπαθούν να τον επηρεάσουν. ᾽᾽Δεν υπήρχε λόγος να με συμβουλεύουν γιατί οι δικές μου πράξεις θα καθορίσουν το πόσο μακριά μπορώ να φτάσω σε αυτόν το χώρο. Αυτό που πάντα μου έλεγαν ήταν να κάνω διαρκώς το καλύτερο που μπορώ῾῾, αναφέρει μεταξύ άλλων ο παίκτης της Κηφισιάς σχετικά με τις συμβουλές που του έδωσαν οι γονείς του.

Προσγειωμένος στην πραγματικότητα

Ήρθε στην Ελλάδα χωρίς να έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Οι υπεύθυνοι της Κηφισίας έψαξαν πολύ για να τον βρουν, καθώς στόχος τους ήταν να επενδύσουν σε έναν καλό νέο που θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αλλά ο ίδιος δείχνει ιδιαίτερα προσγειωμένος και έτοιμος να χτίσει βήμα βήμα την καριέρα του.

Αυτό που ουσιαστικά αναφέρει είναι ότι ήρθε στην χώρα μας χωρίς να... ονειρεύεται. Μοναδικός του στόχος ήταν να έρθει και να παίξει βόλεϊ. Να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, να γίνεται καλύτερος αγώνα με τον αγώνα, να βελτιωθεί και να μαζέψει όσες περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις μπορεί.

Στο μυαλό του δεν είχε τίποτα περισσότερο από όλα αυτά και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι τα καταφέρνει μια χαρά, καθώς δίνει λύσεις στην ομάδα του, την ίδια στιγμή που η προσωπική του απόδοση δεν έχει καμία σχέση με τις παρουσίες του στους πρώτους του αγώνες στην Volley League.

Ο ανταγωνισμός, η πειθαρχία και το... μότο του

Πριν από μερικά χρόνια είχε δηλώσει: «Tο καλύτερο του να είσαι αθλητής είναι ο ανταγωνισμός. Το πιο δύσκολο είναι η πειθαρχία και η ψυχολογία». Έχοντας περάσει αρκετά χρόνια από τότε, ο κεντρικός της Κηφισιάς δεν έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης του.

Ακόμα και σήμερα αυτό που τον εξιτάρει είναι ο ανταγωνισμός και συνεχίζει να πιστεύει ότι τεράστιο ρόλο στο να είσαι αθλητής και δη επαγγελματίας παίζει η πειθαρχία και η ψυχολογία.

Έχοντας ως γνώμονά του όλα τα παρακάτω συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, προσπαθώντας να βάλει ένα ένα τα λιθαράκια στα θεμέλια που θα τον βοηθήσουν να χτίσει μια λαμπρή καριέρα.