Ιστορική αλλαγή στη Μπάνφιλντ, με την πρώτη γυναίκα πρόεδρο!

Δημοσιεύτηκε στις 15/09/2018    

Η συμμετοχή της στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου και η απουσία αντιπάλου, θα κάνει την Μπαρμπούτο (γυναικολόγος στο επάγγελμα) να πάρει τα ηνία του συλλόγου στα χέρια της, πράγμα που θα επισημοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ιστορική αλλαγή καθώς δεν είναι μονάχα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ομάδας, αλλά και η πρώτη που αναλαμβάνει τέτοιο σημαντικό πόστο στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, αποτελώντας ακόμα ένα παράδειγμα της ισότητας και της δύναμης που λαμβάνουν πλέον οι γυναίκες σε διοικητικές θέσεις στο άθλημα.

«Δεν υπάρχει μέλος της οικογένειάς μου που να μην υποστηρίζει τη Μπάνφιλντ και έτσι μεταφέρεται από γενιά σε γενιά το συναίσθημα για την ομάδα. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι ήθελα ν' ακούγεται η φωνή μου κι έτσι μέσω ενός καλού φίλου βρέθηκα στο εσωτερικό του συλλόγου επί προεδρίας του Εδουάρδο Σπινόσα.

Δεν αισθάνομαι πως υπάρχουν διακρίσεις σε αυτό το κλαμπ ή πως με αντιμετωπίζουν υποτιμητικά. Αντιλαμβάνομαι πλήρως πως είναι ένας χώρος που ανδροκρατείται, αλλά με σέβονται και δεν έχω αισθανθεί ούτε στιγμή κάτι διαφορετικό λόγω φύλου» ανέφερε η επικείμενη πρόεδρος της Μπάνφιλντ σε συνέντευξή της.

πηγή: gazzetta.gr