Φύσσας: «Ο Σα Πίντο δέχτηκε πίεση να μη βάλει κάποιους παίκτες»

Φύσσας: «Ο Σα Πίντο δέχτηκε πίεση να μη βάλει κάποιους παίκτες»
Δημοσιεύτηκε στις 07/02/2020    

Ο Τάκης Φύσσας κατέθεσε σήμερα για τη Δίκων των 28 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων έδωσε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός - Ατρόμητος το 2015 όταν και ανέφερε ότι ο προπονητής των Περιστεριωτών είχε δεχθεί πιέσεις για να μην χρησιμοποιήσει βασικούς παίκτες.

«Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Σα Πίντο, μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι. Την επομένη του αγώνα τον πήρα να ρωτήσω πώς είναι, μου είπε κάποια πράγματα, τα είπα στον κ. Αλαφούζο κι εκείνος τα είπε στον ανακριτή. Όταν με κάλεσε ο ανακριτής, τα είπα. Με κάλεσε ο ανακριτής, δεν πήγα μόνος μου», ανέφερε αρχικά ο Τάκης Φύσσας.

«Ο Σα Πίντο μού είπε ότι δέχθηκε πίεση πριν από το παιχνίδι να μην βάλει κάποιους παίκτες. Μου είπε ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει μετά τον αγώνα. Είδα τον αγώνα και τον είδα στο τέλος να αποχαιρετάει τους παίκτες. Την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε. Είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο, αυτό θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Ο προπονητής φτιάχνει την ενδεκάδα. Έτσι όπως μου τα μετέφερε, θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση. Δεν μου είπε για ποιους λόγους έγινε αυτό. Μου είπε ότι δεν θα παίξουν 4-5 παίκτες που ήθελε να βάλει. Ένιωσα ότι αισθάνθηκε μειωμένος και ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι έγινε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στο έργο του. Δεν μου ανέφερε πρόσωπα, εγώ μπήκα στη διαδικασία να δω ποιοι δεν αγωνίστηκαν. Μίλησα με τον Κατσουράνη και μου είπε ότι όντως δεν έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι γιατί δεν ήταν έτοιμος».

«Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση τη βαθμολογίας, ένας αγώνας με τον Ολυμπιακό πάντα είναι σημαντικός. Ούτε είχα ακούσει κάτι, ούτε υπαινίχθηκα κάτι, μετέφερα μόνο ότι μου είπε ο Σα Πίντο. Στον ανακριτή ανέφερα ό,τι μου είπαν. Μόνος μου δεν θα πήγαινα, με κάλεσε ο ανακριτής και πήγα. Έχω προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχω κάνει αυτά που έχω κάνει, έχω μια ζωή όμορφη με την οικογένεια μου, δεν έχω αντιδικίες. Σηκώθηκα λοιπόν ένα πρωί, κατασκεύασα μια ιστορία για να δημιουργήσω προβλήματα; Ο Ρικάρντο Σάντος μου είπε ότι μιλώντας με τον Σα Πίντο, του είχε πει ότι είχε νιώσει κάποια πίεση και γι’ αυτό έφυγε. Ο Φερνάντο Σάντος μου είπε ότι του μίλησε και του είπε ότι έφυγε για κάποιον λόγο», πρόσθεσε ο Τάκης Φύσσας.

Σε ερωτήσεις της έδρας για το αν είχε αντιληφθεί «περίεργες» καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω για το 2011-2015. Σαν ποδοσφαιριστής σίγουρα έχω βιώσει αδικίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται όλο αυτά τα χρόνια, αυτό υπάρχει στην αντίληψη όλων των Ελλήνων, πόσω μάλλον σε μένα που αγωνιζόμουν. Δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν, ένιωθα ότι οι αποφάσεις δεν ήταν σωστές. Μπορεί να έγιναν ανθρώπινα λάθη, αλλά πέρναγε ότι ορισμένα λάθη μπορεί να είχαν δόλο. Ευτυχώς έχουμε την εθνική ομάδα που κρατούσε ψηλά τη σημαία. Υπάρχει μια διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο. Οι ξένοι διαιτητές τώρα, είναι ακόμη ένα βήμα προς την καλύτερη εξέλιξη των αγώνων. Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια έχει αδικηθεί».

Σε ερώτηση αν πίστεψε όσα του είπε ο Σα Πίντο απάντησε: «Θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του. Ο Σα Πίντο όταν με πήρε ήταν πυρ και μανία γιατί έγινε παρέμβαση στο έργο του. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές έχει συμβεί ο πρόεδρος να επεμβαίνει στο έργο το προπονητή. Είναι σοβαρό. Και αυτός το ίδιο θεώρησε. Μετά τη συνομιλία με Κατσουράνη διαπίστωσα ότι Κιβρακίδης και Ναπολεόνι έπαιξαν τελικά».

Σε ερώτηση του κ. Μπαταγιάννη, δικηγόρου των κ.κ. Σπανού και Αγγελόπουλου του Ατρομήτου, για την επαναπρόσληψη του Σα Πίντο από τους Περιστεριώτες, απάντησε: «Ο Σα Πίντο ξαναέκανε προπονητής στον Ατρόμητο για τους δικούς του λόγους. Είναι ένας καλός προπονητής, τώρα είναι στην πορτογαλική Μπράγκα. Ναι, ο Ατρόμητος έπαιζε ανά τρεις ημέρες εκείνη την περίοδο. Κάποιες φορές οι ομάδες κάνουν rotation σε αυτή την περίπτωση. Κάτι τέτοιο δεν μου είπε ο κ. Σα Πίντο».

Όταν του ζητήθηκε η άποψή του για τον Γιώργο Σπανό, είπε: «Έχει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, που όλοι χαιρόντουσαν να βλέπουν. Προσπαθούσε ποδοσφαιρικά να πετύχει τους στόχους της ομάδας. Έχω πολύ καλή άποψη και για τον κύριο Αγγελόπουλο, είχα μαζί του κάποιες επικοινωνίες για παίκτες του Ατρόμητου που θέλαμε στην Εθνική. Έχω την άποψη ότι ήταν ένας σωστός άνθρωπος, όχι βρώμικος. Δεν μπορώ να διακρίνω αν ήταν μιλημένο το παιχνίδι».